Kesäkurpitsalasagne

Siirry sivulle!

Pätkäise keskeltä poikki isommat kesäkurpitsat ja käytä pienemmät kokonaisina.

Leikkaa ne pituussuunnassa ½ sentin viipaleiksi.

Levitä leivinpaperin päälle työpöydälle ja ripottele päälle suolaa.

Anna hikoilla 15 minuuttia ja pyyhi neste pois paperilla.

Paahda jauheliha kahdessa erässä paistinpannulla, kuullota hieman sipulimurskiakin.

Yhdistä jauhelihan joukkoon sipulit, tomaattimurska ja puré.

Lisää mausteita maistellen makusi mukaan.

Seos saa olla aika "maistuvaa" ja mausteista.

Nostele voideltuun uunivuokaan kerroksittain kesäkurpitsaa, jauhelihaseosta ja mozzarellaviipaleita.

Päällimmäiseksi kesäkurpitsaa.

Sirottele päälle juustoraaste ja kypsennä lasagnea 200 asteessa n. 40 min.

(Laitoin myös porkkanaraastetta jauhelihaseoksen joukkoon sekä kirsikkatomaatin puolikkaita lasagnen päälle)

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 234 grammaa

Gilr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa, tuore2523g429kcal15.1g63.1g10.1g17.7g
Kevyt jauheliha (Reilu), annos 400g1442g2379kcal288.4g0g144.2g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g541g151kcal3.2g32.2g1.1g13.5g
Sipuli (kuorittu)541g146kcal7g26g1.1g9.2g
Basilika, tuore 36g10kcal1.1g0.4g0.3g0.6g
Tomaattimurska 1442g424kcal8.1g76.4g2.9g27.4g
Tomaattisose tomaattipyree 162g123kcal7.3g20.9g0.3g1.6g
Ketsuppi, Heinz72g74kcal0.6g17.4g0.1g0.9g
Valkosipuli 43g47kcal3.4g7.1g0.3g0.9g
Mozzarella Granarolo, 1 pkt=125g901g2208kcal162.2g5.4g171.2g0g
Mozzarella juustoraaste, valio361g1045kcal93.7g0g75.7g0g
Kirsikkatomaatti, suomalainen361g72kcal2.2g13.7g1.1g5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16848g14217kcal1184.6g525.2g816.8g153.6g
Valittu annoskoko8424g7109kcal592.3g262.6g408.4g76.8g
Annoskoko puolitettuna4212g3554kcal296.2g131.3g204.2g38.4g
Arvot/100g100g84kcal7g3.1g4.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=434171