Vuokaleipä

Sekoita lämpimään veteen ruisjauhot, siirappi, hiiva, suola ja hiutaleet.

Anna tekeytyä 1/2 tuntia peitettynä.

Lisää vehnäjauhoja vähitellen alustaen.

Taikina saa jäädä löysäksi ! Anna kohota 1/2 tuntia liinalla peitettynä.

Voitele voilla leipävuoka.

Nostele taikina vuokaan.

Anna kohota vielä n. 1/2 tuntia peiteltynä.

Paista 250 asteessa n. 1/2 tuntia.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

1180
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 3547g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g78g281kcal35.1g31.2g4.7g0g
Neljänviljanhiutale 213g702kcal21.5g123.5g7.4g24.5g
Vehnäjauho puolikarkea 4150g14238kcal422.8g2904.7g49.8g145.2g
Suola, annos 3g71g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 390g1186kcal34.1g216.1g7.4g54.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16896g32813kcal1027g6551g138.6g447.8g
Valittu annoskoko8448g16407kcal513.5g3275.5g69.3g223.9g
Annoskoko puolitettuna4224g8203kcal256.8g1637.8g34.7g112g
Arvot/100g100g194kcal6.1g38.8g0.8g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=144256