Aapon kostea omenapiirakka

Kuori omenat, poista keskiö omenaporalla ja lohko.

Laita esimerkiksi laakeapohjaisen uunivuoan pohjalle vettä niin, että omenat peittyvät.

Lisää rusinat joukkoon.

Kuumenna voi pehmeäksi taikinakulhossa.

Sekoita joukkoon sokeri.

Vatkaa riittävän tasaiseksi.

Jos viitsit, niin voit vaahdottaakin.

Lisää joukkoon maitorahka ja kerma.

Sekoita.

Laita jauhot toiseen astiaan sekoitettuna keskenään.

Yhdistä seokset.

Voitele suuri uunivuoka, jauhota ja kaada taikina.

Paksuudeltaan taikinaa saisi olla parisen senttiä.

Kaada vesi pois omenien ja rusinoiden asitasta.

Laita taikinakulhoon ja sekoita siirapin, kanelin ja sokerin kanssa.

Asettele lohkot mielesi mukaan taikinan päälle.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Aapor1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 600g4356kcal7.1g2.4g488.1g0g
Sokeri 1441g5849kcal0g1439.6g0g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g1501g976kcal165.1g63g4.5g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%300g480kcal8.1g8.1g45g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2132g7314kcal217.2g1492.1g25.6g74.6g
Leivinjauhe 60g106kcal3.1g22.7g0g0.3g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g48g192kcal0g47.6g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g2102g715kcal4.2g149.2g6.3g37.8g
Siirappi 240g724kcal0.2g178g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g24g87kcal0.8g19.1g0.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16896g41596kcal811.6g6843.6g1140.6g225.4g
Valittu annoskoko8448g20798kcal405.8g3421.8g570.3g112.7g
Annoskoko puolitettuna4224g10399kcal202.9g1710.9g285.2g56.4g
Arvot/100g100g246kcal4.8g40.5g6.8g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=173948