Jouluruukku

Kuori kasvikset ja leikkaa ne hyvin ohuiksi viipaleiksi.

Yhdistä suola ja mausteet keskenään.

Kaada kerma kattilaan, lisää jauhot ja kuumenna sekoittaen.

Lisää juustoraaste ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Lado kasvikset kerroksittain vuokaan, ripottele mausteseos ja kaada juustokastiketta kerrosten väliin.

Peitä vuoka kannella tai alumiinifoliolla.

Kypsennä noin 3 tuntia 175 asteisessa uunissa.

Mausteita 0,5 rkl suolaa
2 tl timjamia
1 tl salviaa
0,5 tl mustapippuria
1 tl rosmariinia

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Lahasi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 2400g692kcal24g110.4g7.2g43.2g
Selleri, annos 50g960g134kcal9.6g28.8g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g2400g672kcal14.4g142.8g4.8g60g
Sipuli (kuorittu)720g194kcal9.4g34.6g1.4g12.2g
Kuohukerma,valio,2dl960g3264kcal19.2g28.8g336g0g
Juustoraaste emmental punaleima960g3744kcal278.4g0g288g0g
Vehnäjauho, sunnuntai48g168kcal5.8g34.1g1g1.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16896g17738kcal721.6g759g1276.8g233.6g
Valittu annoskoko8448g8869kcal360.8g379.5g638.4g116.8g
Annoskoko puolitettuna4224g4435kcal180.4g189.8g319.2g58.4g
Arvot/100g100g105kcal4.3g4.5g7.6g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=93465