Vadelmamoussesuklaaleivos

Sulata suklaa ja voi mikrossa.

Vatkaa munat, ja sekoita niiden joukkoon jauhot, leivinjauhe ja fariinisokeri.

Voitele laakea vuoka, ja vuoraa pohja leivinpaperilla.

Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa n.25min.

Vaahdota vispikerma ja vaniljakastike ja sekoita ne yhteen.

Soseuta vadelmat, ja kaada vaniljakerman joukkoon.

Lisää makusi mukaan tomusokeria.

Kuumenna pieni tilkka vettä, ja sulata siinä n. 5min kylmässä vedessä lionneet liivatelehdet.

Lisää liivateseos ohuena nauhana kerman joukkoon ja sekoita.

Raasta n. puolet valkosuklaalevystä joukkoon ja sekoita täyte.

Kun kakku tulee uunista anna sen levätä hetki ja kumoa.

Kun kakku on jäähtynyt paina siitä juomalasilla pyöreitä rinkuloita.

Kokoa rinkuloista ja täytteestä valmiita leivoksia siten, että laitat tarjoiluastialle aina rinkulan, sen päälle täytettä, täytteen päälle taas rinkulan, ja sen päälle taas täytettä.

Taikinasta tulee n. 4 leivosta.

Voit halutessasi raastaa vielä leivosten päälle valkosuklaata.

Täytettä raikastamaan voi listä myös sitruunamehua

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 423 grammaa

Heiniaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomusokeri 1dl=60g30g120kcal0g30g0g0g
Liivatelehti, gelatiini1.5g5.2kcal1.3g0g0g0g
Vadelma eldorado pakaste 50g100g25kcal1.4g4.6g0.3g3.7g
Vaahtoutuva vaniljakastike125g200kcal6g20g11.3g0.3g
Vispikerma, Pirkka 2 dl125g425kcal2.5g3.4g45g0g
Kananmuna kuorineen punnittu136g171kcal15g0.4g12.2g0g
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta41g146kcal5.3g28.5g0.9g1.4g
Fariinisokeri100g406kcal0g99.9g0g0g
Voi 63g454kcal0.7g0.3g50.8g0g
Suklaa tumma 125g646kcal4.9g66.6g38.8g6.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1692g5198kcal74.2g507.4g318.6g24g
Valittu annoskoko846g2599kcal37.1g253.7g159.3g12g
Annoskoko puolitettuna423g1300kcal18.6g126.9g79.7g6g
Arvot/100g100g307kcal4.4g30g18.8g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=100551