Omena rahka piirakka

Pohja:
200 g margariinia
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

1. Paloittele rasva kulhoon ja anna sen pehmetä.

2. Lisää kuivat aineet
ja nypi ne rasvaan.

3. Valmis taikina on pehmeä, yhtenäinen massa eikä paljoa murene.

Se on heti valmista leivottavaksi,
sitä ei tarvitse laittaa kylmään lepäämään.

Täyte:
1 purkki rahkaa (skyr omena kaneli)
2dl kermaviiliä
1 dl sokeria

Ensin kaadat kulhoon kermaviilin ja
sekoitat sinne rahkan.

Sitten kaadat sokerit ja sekoitat kunnolla...ei siis vatkausta.

Täytteen kaadat sitten siihen raa'an taikinan päälle.

Siitäkin tulee aika sellaista tökkömäistä.

Sitten raastat kaksi omenaa ja ripottelet siihen seoksen päälle/viipaloi
Niiden päälle vielä kanelisokeria.

Ja eikun uuniin 175 asteeseen 35-40 minuuttia!
Anna jäähtyä ennen tarjoilua

16kpl:tta todella ohuita paloja

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 94 grammaa

Kristiinaj
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini, 75113g769kcal1.1g1.1g84.8g0g
Sokeri 164g666kcal0g163.8g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 192g660kcal19.6g134.6g2.3g6.7g
Leivinjauhe 5.7g10kcal0.3g2.1g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g9g36kcal0g9g0g0g
Skyr uuniomena (Ms iceland dairies), annos 170g96g52kcal8.7g4g0.2g0g
Eila laktoositon kermaviili 10% (Valio), annos 200g113g136kcal3.4g4.6g11.3g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 147g57kcal0.2g12g0.1g2.2g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g5.7g21kcal0.2g4.5g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1692g4811kcal67g671.4g197.8g17.8g
Valittu annoskoko846g2406kcal33.5g335.7g98.9g8.9g
Annoskoko puolitettuna423g1203kcal16.8g167.9g49.5g4.5g
Arvot/100g100g284kcal4g39.7g11.7g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=388072