Varhaiskaalisalaatti (safkaa)

Poista varhaiskaalista uloimmat lehdet, halkaise kaali kahtia ja poista kova kanta.

Suikaloi kaali ohueksi ja laita kulhoon odottelemaan.

Salaatinkastike:
1 purkki kermaviiliä
puoli punttia hienoksi hakattua tilliä/ruohospipulia
1 rkl Dijon-sinappia
loraus sitruunanmehua
kaksi keitettyä kananmunaa haarukalla rikki paineltuna
suolaa
mustapippuria

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada kulhoon kaalin kera.

Sekoittele kastike kaalin kimppuun.

Nauti lisukkeena kalan tai lihan kera taikka ihan sellaisenaan.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 141 grammaa

Ts77
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali499g105kcal6g17g1g10.5g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 200g264kcal5.2g6.4g23.9g0g
Dijonsinappi, Maille, Original15g11kcal0.6g1.2g0.4g0.4g
Ruohosipuli, tuore20g5.4kcal0.3g0.8g0.1g0.2g
Mustapippuri 2g5.6kcal0.2g0.8g0.1g0.5g
Suola, annos 3g1g0kcal0g0g0g0g
Kanamuna, kuoreton , annos 55g110g157kcal13.7g0.3g11.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1692g1095kcal52g53g73.6g23.2g
Valittu annoskoko846g548kcal26g26.5g36.8g11.6g
Annoskoko puolitettuna423g274kcal13g13.3g18.4g5.8g
Arvot/100g100g65kcal3.1g3.1g4.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=370447