Sitruunainen tonnikalavuoka

350 g pastaa (esim.

Barilla Penne Rigate)

2 prk tonnikalaa (öljyssä)

2 pss Blå Bandin sitruunakastikejauhetta

4 dl ruokakermaa

2 dl vettä
2 dl herne-maissi-paprika -seosta
2 kevätsipulia varsineen silputtuna

1 tl sitruunapippuria

ripaus suolaa
150 g juustoraastetta
tilliä tai basilikaa koristeluun

Keitä pasta melkein kypsäksi.

Valuta tonnikala ja sekoita uunivuossa pastan kanssa.

Sekoita sitruunakastikejauhe, ruokakerma, vesi, herne-maissi-paprika -seos, kevätsipulisilppu, sitruunapippuri ja suola kulhossa.

Kaada liemi vuokaan muiden ainesten päälle.

Ripottele pinnalle juustoraaste.

Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 376 grammaa

Pertsi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Barilla Plus pasta (Barilla), annos 100g197g671kcal30.5g124.2g5.9g11.8g
Tonnikala vedessä, rainbow157g157kcal31.5g0.8g3.1g0g
Sitruunakastikejauhe 1 pss (Blå band), annos 43g48g242kcal3.1g25.6g14g1g
Ruokakerma Valio 5%225g135kcal2.7g6.3g11.2g0g
Vesi, vesijohtovesi 113g0kcal0g0g0g0g
Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika 68g70kcal2.3g12.1g0.7g2g
Sitruunapippuri (Santamaria), annos 1g1.1g1.9kcal0.1g0.4g0g0g
Suola, annos 3g1.7g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)28g7.6kcal0.4g1.3g0.1g0.5g
Oliiviöljy 7.6g67kcal0g0g7.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1692g2703kcal141.2g341.4g85.2g30.6g
Valittu annoskoko846g1352kcal70.6g170.7g42.6g15.3g
Annoskoko puolitettuna423g676kcal35.3g85.4g21.3g7.7g
Arvot/100g100g160kcal8.3g20.2g5g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89850