Lohikeitto

1. Kuori ja pilko lanttu, nauris, sipuli ja palsternakka.

2. Lisää suureen kattilaan juurekset ja sipuli.

Lisää 2 litraa vettä.

3. Lisää hieman suolaa, ruokalusikallinen sitruunapippuria ja joko 5 kokonaista valkopippuria tai noin puoli teelusikkaa jauhettua, 3 kalaliemikuutiota sekä 2-3 laakerinlehteä.

4. Keitä noin 25 minuuttia ja lisää kukkakaali.

Jatka keittämistä noin 15 minuuttia.

5. Lisää 4 dl kermaa ja puolet tillista.

6. Keitä matalalla lämmöllä keittoa kunnes juurekset ovat haluamasi tasoisen pehmeitä.

7. Nosta lieden lämpötilaa jonkin verran ennen lohen lisäämistä.

8. Lisää kuutioiksi leikattu lohifilee (n. 800g-1,2kg).

Lisää vielä 2 dl kermaa.

Jatka keittämistä vielä viitisen minuuttia.

9. Lopuksi ripottele pinnalle loput tillistä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 470 grammaa

M3hilainen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 270g78kcal2.7g12.4g0.8g4.9g
Palsternakka 90g57kcal0.5g10.6g0.4g4.1g
Nauris 360g99kcal3.6g15.1g1.1g6.8g
Lohifilee 2160g4219kcal403.7g0g291.6g0g
Tilli, tuore 72g22kcal2.7g0.6g0.6g1.5g
Kalaliemikuutio, vähärasvainen (Knorr), annos 10g54g119kcal9.2g9.2g4.9g0.3g
Sipulikuutiot Apetit360g94kcal4.3g17.3g0.7g0g
Kukkakaali, pakaste (Rainbow), annos 200g360g61kcal6.8g7.6g0.7g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 1080g3565kcal21.6g32.4g378g0g
Vesi3600g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)54g15kcal0.7g2.6g0.1g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16920g16656kcal911.6g215.6g1357.8g37g
Valittu annoskoko8460g8328kcal455.8g107.8g678.9g18.5g
Annoskoko puolitettuna4230g4164kcal227.9g53.9g339.5g9.3g
Arvot/100g100g98kcal5.4g1.3g8g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=104981