Karppi tacopiirakka (Annica Dahlqvist)

TACOPIIRAKKA (Lähde: Annika Dahlqvist ja Maria Höglund. 201

0. Karpin tapaan KEITTOKIRJA.)
4-6 annosta

Piiraspohja
4 munaa
1 dl kermaa
2 rkl voita

Täyte
400 g jauhelihaa
1 murskattu valkosipulin kynsi
Voita paistamiseen
1 rkl tomaattisosetta
2 rkl taco-maustetta, jossa ei ole aromivahvennetta
½ dl vettä
Puolitettuja kirsikkatomaatteja
Sipulirenkaita
2 dl juustoraastetta
1 dl kermaa
½ dl creme fraichea

Lämmitä uuni 225 °C. Sulata voi piirakkavuoassa uunissa.

Vatkaa munat ja lisää kerma, laita vuokaan.

Paista pohja kullanruskeaksi.

Anna jäähtyä.

Paista jauheliha, valkosipuli ja mausteet voissa.

Lisää vesi ja anna kiehua, kunnes vesi on haihtunut.

Sekoita juustoraaste kermaan ja creme fraicheen.

Lisää jauhelihaseos piirakkapohjalle.

Lisää sipulirenkaat ja tomaatit piirakan päälle.

Kaada juustoseos päällimmäiseksi.

Paista uunissa 10-15 min kauniin väriseksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 353 grammaa

Nuunu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 1439g1806kcal158.3g3.7g129.8g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 1199g3959kcal24g36g419.7g0g
Voi, 1 tl, 5 g240g1751kcal2.4g2.4g191.9g0g
Jauheliha, sika-nauta 2398g5311kcal419.7g0g407.7g0g
Valkosipuli 48g52kcal3.8g7.8g0.3g1g
Tomaattipyree, Pirkka420g344kcal14.3g79.7g4.2g4.2g
Kirsikkatomaatti, 50g899g180kcal5.4g34.2g2.7g0g
Sipuli (kuorittu)330g89kcal4.3g15.8g0.7g5.6g
Juusto, kermajuusto, rasvaa 30 %, turunmaa/oltermanni/korsholm/masurkka 899g3360kcal200.6g0g287.8g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 600g1662kcal12g18g167.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16944g37028kcal1689.6g395.2g3225.4g21.6g
Valittu annoskoko8472g18514kcal844.8g197.6g1612.7g10.8g
Annoskoko puolitettuna4236g9257kcal422.4g98.8g806.4g5.4g
Arvot/100g100g219kcal10g2.3g19g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=250085