Hirvipata marinoidusta hirvestä

Edellisen illan homma: Puhdista hirvestä kalvot ja paloittele se sopiviin osiin.

Marinadin tein seuraavasti: tilkka giniä, loraus öljyä, hieman sinappia, gourmet-suolaa, neilikkaa, muskottipähkinää, kokonaisia valkopippureita.

Toisin sanoen: laita niitä mausteita mitä kaapista löytyy ja hyväksi havaitset.

Jätin marinoitumaan kulhossa jääkaappiin, laitoin päälle talouskelmua ja painoksi jälkiruokalautasen, että marinadi peittäisi lihat.

Seuraavana päivänä ruskistin lihat voissa.

Samaan aikaan paistoin padassa pekonia, lisäsin lohkotut sipulit, valkosipulit ja porkkanat niin että ne hieman pääsivät kuullottumaan pekonirasvassa.

Päälle hirvenlihat, sitten perään olut, smetana, lihaliemi (mulla itsetehtyä, kannattaa) ja hiljaiselle tulelle porisemaan kolmeksi tunniksi.

Lopuksi suurustin hieman: vähän vehnäjauhoja sekoitettuna kylmään vesitilkkaan, lisätään pataan.

Maustoin vielä pienellä lisäsuolauksella ja mustapippurilla.

Maustaminen taas kerran oman maun mukaan tässä vaiheessa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 353 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g1106g310kcal6.6g65.8g2.2g27.6g
Sipuli (kuorittu)1082g292kcal14.1g51.9g2.2g18.4g
Pekoni rasvainen 361g1355kcal43.3g0g133.4g0g
Voi (perinteinen meijerivoi)78g562kcal0.1g0.1g62.5g0g
Hirvenliha 1682g1891kcal355.5g0g50.5g0g
Olut keskiolut, 4,5 til% alkoholia 2001g852kcal7.6g82g0g0g
Smetana, rasvaa n. 40 % 721g2812kcal15.4g15.9g302.8g0g
Lihaliemi laimennettu 1202g227kcal0g36.1g7.2g0.2g
Valkosipuli 120g130kcal9.5g19.6g0.7g2.5g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g120g433kcal15.6g84.1g2.5g4.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16944g17728kcal935.4g711g1128g106.2g
Valittu annoskoko8472g8864kcal467.7g355.5g564g53.1g
Annoskoko puolitettuna4236g4432kcal233.9g177.8g282g26.6g
Arvot/100g100g105kcal5.5g4.2g6.7g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=84565