Äidin kaalilaatkko

Suikaloi kaali, sipulit ja valkosipulin kynnet.

Kuullota ne muutamassa erässä paistin- tai wokkipannussa ja kaada reilun kokoiseen pataan.

Lisää timjami, rosmariini sekä lihaliemi.

Hauduta hetki liedellä kannen alla.

Suikaloi pekoni ja laita se kuumenevaan pannuun.

Lisää jauheliha, kun pannu on kuuma ja pekonin rasva hieman sulanut.

Ruskista.

Mausta seos mustapippurilla ja suolalla.

Sekoita jauhelihaseos kaalien joukkoon (ja lisää siirappi).

Kaada pataan puolet kermasta ja laita pata 200-asteiseen uuniin 45 minuutiksi ilman kanssa.

Lisää loppu kerma, sekoita hyvin ja laske lämpö 150 asteeseen.

Anna kaalilaatikon muhia kannen alla ainakin kaksi tuntia.

Timjamia ja rosmariinia laitetaan 1 tl kumpaakin.

(En löytänyt sitä tuotehausta)

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Sirpa1958
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali4000g844kcal48g136g8g84g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1600g2656kcal304g0g160g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g32g33kcal2.5g5.2g0.2g0.6g
Sipuli (kuorittu)400g108kcal5.2g19.2g0.8g6.8g
Pekoni (Dulano)240g614kcal43.2g7.7g45.6g0g
Suola, annos 3g40g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl800g2720kcal16g24g280g0g
Lihaliemi laimennettu 1200g227kcal0g36g7.2g0.2g
Voi 56g406kcal0.7g0.2g45.5g0g
Siirappi, tumma120g384kcal0.1g88.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16976g15986kcal839.4g634.2g1094.6g183.2g
Valittu annoskoko8488g7993kcal419.7g317.1g547.3g91.6g
Annoskoko puolitettuna4244g3996kcal209.9g158.6g273.7g45.8g
Arvot/100g100g94kcal4.9g3.7g6.4g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=132877