Mustikkapiirakka

Pohja:
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

Täytteeseen mustikoita sekä se kermaviiliseos:

2 dl kermaviiliä
1 muna
2 tl vanilliinisokeria
3/4 dl sokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.

Lisää muna.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon.

Levitä seos voideltuun uunivuokaan.

Sekoita kermaviiliin muna, sokeri ja vanilliinisokeri.

Laita ensin mustikat uunivuokaan taikinan päälle ja lisää lopuksi kermaviiliseos.

Kypsennä uunissa 200 °C:n lämpötilassa noin 30 minuuttia

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 118 grammaa

Tuia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 898g6511kcal10.7g3.6g729.8g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 1077g1352kcal118.5g2.8g97.2g0g
Kaurahiutale 359g1344kcal52.1g204.7g26.2g35.9g
Vehnäjauho puolikarkea 1167g4004kcal118.9g816.8g14g40.8g
Sokeri 1297g5265kcal0g1295.8g0g0g
Kermaviili (lidl) (Milbona), annos 200g1795g2100kcal50.3g71.8g179.5g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g72g287kcal0g71.1g0g0g
Leivinjauhe 36g63kcal1.9g13.6g0g0.2g
Mustikka metsä- 1795g790kcal9g114.9g10.8g59.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16992g43433kcal722.8g5190.2g2115g272.2g
Valittu annoskoko8496g21717kcal361.4g2595.1g1057.5g136.1g
Annoskoko puolitettuna4248g10858kcal180.7g1297.6g528.8g68.1g
Arvot/100g100g256kcal4.3g30.5g12.4g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234932