Kurpitsasämpylät

30 g hiivaa
6 dl vettä
2 rkl oliiviöljyä
1½ rkl hienojakoista merisuolaa
1 rkl siirappia
1 l raastettua kurpitsaa tai kesäkurpitsaa kuorineen
6–8 dl vehnäjauhoja
voiteluun ja koristeluun
1 muna
paahdettuja ja suolattuja öljykurpitsan siemeniä
unikonsiemeniä

1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Lisää öljy, suola, siirappi ja raastettu kesäkurpitsa.

Vaivaa joukkoon vehnäjauhot.

Taikinan tulee olla kohtuullisen löysää.

Vaivaa taikinaa vielä hetki jauhotetulla pöydällä ja siirrä se sitten öljyttyyn kulhoon.

Kohota 1–2 tuntia.

2. Leivo taikinasta haluamasi kokoisia sämpylöitä jauhotetulla pöydällä.

Lisää jauhoja tarvittaessa leipomisvaiheessa.

Anna sämpylöiden nousta pellillä noin puoli tuntia.

Voitele sämpylät munalla.

Ripottele päälle kurpitsan- ja unikonsiemeniä.

Paista sämpylät kypsiksi 200 asteessa uunin keskitasolla 20–25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 177 grammaa

Jerpula
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiiva, 50g96g59kcal12.6g1.1g0.4g0g
Vesi, vesijohtovesi 1920g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 86g764kcal0g0g86.4g0g
Suola, annos 3g72g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 64g193kcal0.1g47.4g0g0g
Kurpitsa 3201g508kcal24g64g3.2g64g
Vehnäjauho puolikarkea 2881g9884kcal293.5g2016.4g34.6g100.8g
Kananmuna kuoreton 176g251kcal22g0.5g18g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16992g23318kcal704.4g4258.8g285.2g329.6g
Valittu annoskoko8496g11659kcal352.2g2129.4g142.6g164.8g
Annoskoko puolitettuna4248g5830kcal176.1g1064.7g71.3g82.4g
Arvot/100g100g137kcal4.1g25.1g1.7g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=252206