Jauhelihakastike (Painonvartijat)

400 g naudan paistijauhelihaa
2 sipulia
1 valkosipulinkynsi
2 porkkanaa
3-4 lehtisellerinvartta
2 tlk (à 400 g) säilöttyä tomaattimurskaa
1,2 dl punaviiniä
1 rkl kuivattua yrttiseosta
ripaus suolaa ja jauhettua mustapippuria
hienonnettuja tuoreita yrttejä, esim.

basilikaa ja oreganoa

1. Kuori ja hienonna sipulit ja murskaa valkosipulinkynsi.

Kuori ja kuutioi porkkanat ja hienonna lehtisellerinvarret.

2. Ruskista jauheliha.

Lisää kasvikset jauhelihan joukkoon pariksi minuutiksi kuullottumaan.

3. Kaada pannuun tomaattimurska sekä punaviini ja mausta seos yrttimausteilla.

Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä n. 30 minuuttia.

Mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.

Ripottele pinnalle hienonnettuja yrttejä.

Tarjoile keitetyn pastan kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha21g35kcal4g0g2.1g0g
Sipuli 5.7g1.7kcal0.1g0.3g0g0.1g
Valkosipuli 0.2g0.2kcal0g0g0g0g
Porkkana 6.8g2.2kcal0g0.4g0g0.2g
Lehtiselleri 3.9g0.5kcal0g0g0g0g
Tomaattimurska 42g12kcal0.2g2.2g0.1g0.8g
Punaviini 6.2g4.4kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana170g112kcal8.6g5.8g4.4g2.2g
Valittu annoskoko85g56kcal4.3g2.9g2.2g1.1g
Annoskoko puolitettuna43g28kcal2.2g1.5g1.1g0.6g
Arvot/100g100g66kcal5g3.4g2.6g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=100216