Kaalikeitto jauhelihalla ja pekonikuutioilla

Ohjeet painekeittimelle, muulla kattilalla keitto aika 1-2 tuntia.

-Kuoritaan ja paloitellaan sipulit ja kasvikset
-Laitetaan kattilaan hiukan vettä ja lihaliemikuutio kuumenemaan
-Kuumennetaan pekonipalat, jossa kuullotellaan sipulit, joiden päälle ripotellaan suola ja sokeria ja mausteet.

-Ruskistetaan jauheliha, joka maustetaan ja lisätään paistipannuun
-Sitten kuullotellaan kaalisuikaleet ja pyöräytetään pannun kautta myös porkkana- ja perunan palaset
-Kaadetaan pilkotut vihannekset ja kaadetaan vettä painekattilaan niin, että kaikki peittyvät hyvin
-Lisätään siirappi
-Annetaan kiehua paineen kohottua 6 minuuttia..

Lisätään lihat ja loput ainekset, kiehautetaan puolipaineelle ja jätetään muhimaan sammutetulle levylle kunnes paineet on hävinneet.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 455 grammaa

Jujaka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)0.2g0.5kcal0g0g0g0g
Sokeri 0g0.2kcal0g0g0g0g
Pekoni (Dulano)2.3g6kcal0.4g0.1g0.4g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha7.5g13kcal1.4g0g0.8g0g
Soijakastike 0.3g0.2kcal0g0g0g0g
Chilikastike, Santa Maria (annos 1 rkl 20g)0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma0.6g1.8kcal0g0.4g0g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)1.9g0.5kcal0g0.1g0g0g
Porkkana 4.2g1.4kcal0g0.2g0g0.1g
Peruna, keskikokoinen 60g3.3g2kcal0g0.4g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 47g0kcal0g0g0g0g
Kaali, valkokaali18g3.8kcal0.2g0.6g0g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana171g59kcal4g3.6g2.4g1g
Valittu annoskoko85g30kcal2g1.8g1.2g0.5g
Annoskoko puolitettuna43g15kcal1g0.9g0.6g0.3g
Arvot/100g100g35kcal2.3g2.1g1.4g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=101918