Pikamajoneesi

Laita korkeaan kapeaan astiaan öljy, muna, sinappi, etikka, sitruunamehu ja suola.

Laita sauvasekoitin astian pohjaan ja käynnistä se. Surauta pari kertaa kunnes majoneesi sakenee sopivasti.

Mausta halutessasi valkosipulilla, chilillä, yrteillä tai currylla.

Säilyy jääkaapissa noin vuorokauden verran.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 228 grammaa

Rusinalintu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 51g448kcal0g0g50.6g0g
Kananmuna Luomu (Pirkka), annos 58g22g28kcal2.8g0.1g1.8g0g
Sinappi, Dijon, 1 tl3.7g5.3kcal0.2g0.3g0.4g0g
Sitruunamehu, laimentamaton3.7g0.8kcal0g0.1g0g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)3.7g0.7kcal0g0.2g0g0g
Ruokasuola jodioitu 1.9g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana171g966kcal6g1.4g105.6g0g
Valittu annoskoko85g483kcal3g0.7g52.8g0g
Annoskoko puolitettuna43g241kcal1.5g0.4g26.4g0g
Arvot/100g100g565kcal3.5g0.8g61.8g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=384485