Brita -kakku mansikoilla

Vatkaa rasva+sokeri vaahdoksi, lisää kaksi keltuaista.

Sekoita vehnäjauhe ja leivinjauhe, lisää jauhoseos vuorotellen maidon kanssa rasva-sokeri-keltuaisvaahtoon.

Levitä taikina uunipannulle (suorakaide n. 30x40 cm). Vatkaa kaksi valkuaista, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi ja levitä pohjan päälle.

Paista 175 asteessa n. 15 min. Anna jäähtyä.

--- Tee kolme kerrosta, joka väliin + päälle kermavaahtoa ja mansikoita.

Tarjoile heti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Salvia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mansikka 16g7.3kcal0.1g1.3g0g0.3g
Vispikerma Flora 20%20g43kcal0.6g1g3.9g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.3g1.2kcal0g0.3g0g0g
Sokeri 10g40kcal0g9.9g0g0g
Valkuainen (100g)3.9g1.6kcal0.4g0.1g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen7.8g2.6kcal0.3g0.4g0g0g
Leivinjauhe 0.8g1.4kcal0g0.3g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 7.6g26kcal0.8g5.3g0.1g0.3g
Keltuainen, 20g, annos 20g3.9g2.5kcal0.1g0g1g0g
Sokeri 6.6g27kcal0g6.6g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen10g70kcal0g0g7.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana171g446kcal4.6g50.4g25.6g1.2g
Valittu annoskoko86g223kcal2.3g25.2g12.8g0.6g
Annoskoko puolitettuna43g112kcal1.2g12.6g6.4g0.3g
Arvot/100g100g260kcal2.7g29.4g15g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=75147