Saaristolaisleipä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään.

Lisää muut aineet samalla sekoittaen.

Älä vaivaa! Anna kohota kaksi tuntia.

Laita 170 asteeseen kunnes pinta hieman tummunut.

Laita sitten päälle folio, ja laske lämpö 160 asteeseen.

Voitele välillä siirappivedellä.

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 49 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä, rasvaton (Valio)35g11kcal1.2g1.6g0g0g
Hiiva 1.8g1.3kcal0.2g0g0g0.1g
Siirappi 15g45kcal0g11g0g0g
Vehnälese 2.1g4.8kcal0.3g0.3g0.1g0.8g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)8.5g32kcal1g6.5g0.2g1.2g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 23g79kcal2.3g16g0.3g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana172g345kcal10g70.8g1.2g5.8g
Valittu annoskoko86g173kcal5g35.4g0.6g2.9g
Annoskoko puolitettuna43g86kcal2.5g17.7g0.3g1.5g
Arvot/100g100g201kcal5.8g41.3g0.7g3.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=260881