Mansikkatäytekakku

Pohja:

Sekoita jauhot ja leivinjauhe.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Kiehauta vesi ja lisää pikkuhiljaa muna-sokerivaahtoon koko ajan vatkaten.

Lisää jauhot vaahtoon ja sekoita.

Älä vatkaa! Paista kakkupohjaa 200 asteessa uunin alatasolla n. 35 minuuttia.

Voit suojata paiston puolivälissä pinnan foliolla jottei se tummu liikaa.

Täyttö:

Leikkaa pohja kolmeen osaan.

Kostuta kakku sitruunamehulla ja täytä mansikkasurvoksella.

Kuorrutus:

Vatkaa sokerilla ja vaniljasokerilla maustettu kerma kiinteäksi vaahdoksi ja levitä tasaisesti kakun päälle.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 189 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna 50g(kpl)269g339kcal29.6g0.8g24.2g0g
Sokeri 115g465kcal0g114.4g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 131g451kcal13.4g91.9g1.6g4.6g
Leivinjauhe 6.7g12kcal0.4g2.5g0g0g
Vesi22g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl90g305kcal1.8g2.7g31.4g0g
Mansikkasurvos tuore, sokeroitu 180g144kcal0.8g30.8g0.3g2.9g
Sitruunamehu, laimentamaton22g4.7kcal0.1g0.4g0g0g
Sokeri 9g36kcal0g9g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g5.4g22kcal0g5.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1701g3557kcal92.2g515.6g115g15g
Valittu annoskoko851g1779kcal46.1g257.8g57.5g7.5g
Annoskoko puolitettuna425g889kcal23.1g128.9g28.8g3.8g
Arvot/100g100g209kcal5.4g30.3g6.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=142148