Hunajainen omena-pähkinämuffinssi

Huom: Pähkinät mitataan rouhittuna! (ainesosissa ei ollut tätä vaihtoehtoa.) Muutkin pähkinät kuin hasselpähkinät käyvät.

Omenan (1-2 kpl) sijaan voi käyttää myös banaania.

--
Vaahdota margariini ja hunaja.

Lisää joukkoon munat yksitellen hyvin vatkaten.

Sekoita taikinaan jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Lisää lopuksi pähkinät ja pienet banaani- tai omenakuutiot varovasti sekoittaen.

Lusikoi taikina muffinssivuokiin ja paista 175 asteessa 40–50 minuuttia.

Resepti alunperin Suomen Mehiläishoitajain Liiton sivuilta.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 133 grammaa

Ksp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 80 % laktoositon 801g5599kcal5.2g0g630.8g0g
Hunaja 1494g4936kcal7.5g1207.4g0g0g
Kananmuna kuoreton 1174g1675kcal146.8g3.5g120.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1388g4761kcal141.4g971.3g16.7g48.6g
Leivinjauhe 107g188kcal5.6g40.3g0g0.5g
Hasselpähkinä 347g2234kcal48.9g11.8g211.6g60.7g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 3202g1140kcal5.1g227.7g2.9g64g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17024g41064kcal721g4924g1964.6g347.6g
Valittu annoskoko8512g20532kcal360.5g2462g982.3g173.8g
Annoskoko puolitettuna4256g10266kcal180.3g1231g491.2g86.9g
Arvot/100g100g241kcal4.2g28.9g11.5g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=101623