Sämpylät Murmeliitan

Keitä puuro 7dl vettä+3,5dl neljän viljan hiutaleita.

Kaada valmis löysähkö puuro kulhoon lisää loppu vesi, suola, siirappi, ruislese, vehnänlese ja ruisjauhojen seassa kuivahiiva.

Sekoita tasaseksi, lisää vehnäjauhoja niin että taikinasta tulee helposti käsiteltävää, lisää öljy ja vaivaa loppuun.

Anna kohota lämpimässä n.20min leivo senjälkeen taikinasta n.30 sämpylää, anna sämpylöiden kohota 10-15min ja paista ne 200 asteessa kullan ruskeiksi päältä.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Murmeliitta
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 4081g0kcal0g0g0g0g
4-viljan hiutale (Myllynparas), annos 35g519g1662kcal59.2g317.3g14.5g62.8g
Siirappi 74g224kcal0.1g55g0g0g
Suola, annos 3g37g0kcal0g0g0g0g
Ruislese 100g280kcal15g26g4.3g39.1g
Vehnälese 111g254kcal14.8g17.1g5g41.7g
Ruisjauho (Rainbow)371g1187kcal37.1g233.7g8.5g51.9g
Vehnäjauho puolikarkea 3135g10756kcal319.4g2194.3g37.6g109.7g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl84g751kcal0g0g83.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17024g30227kcal891.2g5686.8g306.8g610.4g
Valittu annoskoko8512g15113kcal445.6g2843.4g153.4g305.2g
Annoskoko puolitettuna4256g7557kcal222.8g1421.7g76.7g152.6g
Arvot/100g100g178kcal5.2g33.4g1.8g3.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=112885