Kukkakaali-purjokeitto

Kuullota paloiteltu kukkakaali, purjo ja valkosipuli kattilassa öljy-margariiniseoksessa.

Lisää kasvisliemi ja keitä kunnes kukkakaali on kypsää.

Soseuta keitto.

Lisää paloiteltu sulatejuusto ja mausteet; ohjeessa sanotaan kirveli, mutta käytin itse timjamia.

Saksi pinnalle vielä ruohosipulia.

Ohje julkaistu Yhteishyvä 8/10.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 341 grammaa

Irocduck
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 334g80kcal6g7.3g1g7.7g
Purjosipuli 67g15kcal1.2g1.6g0.1g1.4g
Valkosipuli 8.3g9kcal0.7g1.4g0.1g0.2g
Rypsiöljy 11g100kcal0g0g11.3g0g
Flora kevyt margariini 40 400g13g46kcal0.1g0.4g5g0g
Kasvisliemi laimennettu 334g31kcal1g1.4g2.4g0.2g
Olympia perinteinen sulatejuusto (Valio), annos 15g84g200kcal12.5g2.6g16.7g0g
Suola, annos 3g2.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1705g964kcal43g29.4g73.2g19g
Valittu annoskoko853g482kcal21.5g14.7g36.6g9.5g
Annoskoko puolitettuna426g241kcal10.8g7.4g18.3g4.8g
Arvot/100g100g57kcal2.5g1.7g4.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=187518