Hoppumoussaka (pirkan ohje)

Halkaise munakoiso pitkittäin neljään osaan.

Leikkaa vajaan sentin paksuisiksi viipaleiksi.

Levitä viipaleet laakealle vadille ja ripottele pinnalle suolaa.

Suola pehmittää ja irrottaa munakoisosta nestettä.

Munakoisoviipaleet saavat hiostua noin 15 minuuttia.

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.

Leikkaa tomaatit lohkoiksi.

Kuumenna öljy paistokasarissa ja ruskista jauheliha.

Lisää kasariin sipulit ja valkosipulit kuullottumaan.

Sekoita joukkoon tomaattipyree ja vesi.

Anna hautua kannen alla muutama minuutti.

Huuhtele munakoisoista suola pois ja kuivaa ne hyvin talouspaperiin.

Lisää munakoisot kasariin ja sekoittele.

Mausta mustapippurilla, oreganolla ja timjamilla.

Hauduta kannen alla viisi minuuttia.

Tarkista maku.

Levitä pinnalle tomaattilohkot ja salaattijuustomurut (juusto ei kuulu reseptin kaloreihin, eli lisää tämä ruoka-aineisiin itse!).

Kuumenna ja ripottele päälle persiljaa.

Tarjoa uusien perunoiden ja leivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 355 grammaa

Tinas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Munakoiso 1799g402kcal9g55.8g3.6g45g
Jauheliha, lammas (20% rasvaa)2998g8604kcal755.5g0g623.6g0g
Sipuli 180g54kcal2.2g8.6g0.4g3.1g
Valkosipuli 24g26kcal1.9g3.9g0.1g0.5g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g1499g304kcal9g57g4.5g21g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl90g809kcal0g0g89.9g0g
Vesi, vesijohtovesi 1799g0kcal0g0g0g0g
Tomaattipyree, Pirkka60g49kcal2g11.4g0.6g0.6g
Oregano, kuivattu 12g37kcal1.3g2.6g1.2g5.1g
Timjami 12g34kcal1.1g3.2g0.9g4.4g
Persilja 30g8.2kcal0.4g0.3g0.1g2.4g
Mustapippuri 18g50kcal2g6.9g0.6g4.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17040g20757kcal1568.8g299.4g1451g173.8g
Valittu annoskoko8520g10378kcal784.4g149.7g725.5g86.9g
Annoskoko puolitettuna4260g5189kcal392.2g74.9g362.8g43.5g
Arvot/100g100g122kcal9.2g1.8g8.5g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=372498