Poro-kasviskeitto

2 porkkanaa paloina
1 kukkakaali
3 valkosipulin kynttä
lihaliemikuutio, puolikas
100g kylmäsavuporoa silputtuna
100g 9% sulatejuustoa (esim.

Olympia tai Arlan Eva kylmäsavuporo-kevätsipulisulatejuus
toa)
baslikaa, pippuria

Paloittele kasvikset kattilaan ja kaada vettä päälle niin, että ne peittyvät.

Lisää liemikuutio, valkosipulit murskattuna ja basilikaa (tuoretta n. 10 lehteä hienonnettuna, kuivattua vajaa teelusikallinen).

Anna kiehua, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Soseuta kasvikset sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi.

Lisää joukkoon sulatejuusto ja savuporo.

Anna juuston sulaa keittoon.

Lisää tarvittaessa hieman vettä.

Keitosta saa juhlavaa tarjottavaa, kun lisää 1 dl kuohukermaa ennen tarjoilua.

Maku maukas ja valkosipulinen!
Ohje alunperin Painonvartijoista.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 237 grammaa

Oml

Oml sanoi...

1/4 annos n. 115 kcal.

lauantai 01.10.2011 klo 16:11

AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 5400g1299kcal97.7g118.8g16.2g124.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g1170g328kcal7g69.6g2.3g29.2g
Valkosipuli 108g117kcal8.5g17.6g0.6g2.3g
Lihaliemikuutio Maggi54g151kcal4.9g3.8g12.4g0.1g
Kokolihaleikkele, poroleikkele, kylmäsavustettu 900g1147kcal194g0g40.5g0g
Sulatejuusto, 9 %, Olympia900g1350kcal153g0g81g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17064g8783kcal930.2g419.6g306g311.6g
Valittu annoskoko8532g4392kcal465.1g209.8g153g155.8g
Annoskoko puolitettuna4266g2196kcal232.6g104.9g76.5g77.9g
Arvot/100g100g52kcal5.5g2.5g1.8g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=252454