Kermainen lohikeitto

Kuori ja hienonna sipuli.

Halkaise purjo ja huuhtele.

Leikkaa viipaleiksi.

Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat.

Sulata rasva kattilaan ja lisää joukkoon kasvikset.

Kääntele muutama minuutti.

Ripottele joukkoon jauhot ja sekoita.

Kaada joukkoon kiehuva vesi ja liemikuutiot ja maustepippuri.

Keitä kasviksia kunnes ovat lähes kypsiä.

Lisää joukkoon pakaste lohikuutiot ja ruokakerma.

Keitä miedolla lämmöllä vielä 5 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 488 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)25g6.6kcal0.3g1.2g0g0.4g
Purjosipuli 25g5.6kcal0.4g0.6g0g0.5g
Peruna, keskikokoinen 60g175g105kcal2.6g22.7g0.2g1.6g
Porkkana, keskikokoinen 65g46g13kcal0.3g2.7g0.1g1.1g
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 10g70kcal0g0g7.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 7g24kcal0.7g4.9g0.1g0.2g
Vesi350g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio 7.7g24kcal0.8g2.6g1.1g0.1g
Lohikuutiot, Rainbow (pakaste)140g168kcal28g0g4.9g0g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)70g60kcal0.7g2.4g4.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1708g949kcal67.6g74.2g38.2g7.8g
Valittu annoskoko854g474kcal33.8g37.1g19.1g3.9g
Annoskoko puolitettuna427g237kcal16.9g18.6g9.6g2g
Arvot/100g100g56kcal4g4.3g2.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=180904