Kukkakaalicurry-keitto

Leikkaa kukkakaalu nupuiksi ja laita nuput uunivuokaan.

Lorottele kukkakaalien päälle hieman oliiviöljyä ja pörittele nuppuja niin, että kaikki ovat kevyesti öljyn peitossa.

Lohko sipuli ja puoluta valkosipulin kynnet ja laita ne folionyyttiin.

Paahda kukkakaaleja ja sipulinyyttiä 175 asteisessa uunissa n. 45min.

Pilko perunat ja laita ne kattilaan sipulien ja kukkakaalien kanssa kaada päälle kasvisliemi.

Keittele miedolla lämmöllä n. puoli tuntia.

Kun vihannekset ovat pehemeitä soseuta keitto.

Lisää creme fraiche ja survaise sekin joukkoon sauvasekoittimella.

Mausta curryllä ja chilillä oman maun mukaan.

Anna kiton seistä vartin verran ennen syömistä.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 305 grammaa

Tuul1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Creme Fraiche, Ingman, 5%112g90kcal3.6g6.7g5.6g0g
Kasvisliemikuutio (ES) 1 klp=11g62g172kcal9.2g2.1g14.1g0g
Valkosipuli 62g67kcal4.9g10g0.4g1.3g
Sipuli (kuorittu)615g166kcal8g29.5g1.2g10.5g
Kukkakaali2349g460kcal42.3g51.7g4.7g54g
Vesi4195g0kcal0g0g0g0g
OliiviÖljy ( kylmäpuristettu Golden Star )28g252kcal0g0g28g0g
Peruna, keskikokoinen 60g1119g671kcal16.8g145.4g1.1g10.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17080g3755kcal169.6g490.8g110.2g151.8g
Valittu annoskoko8540g1878kcal84.8g245.4g55.1g75.9g
Annoskoko puolitettuna4270g939kcal42.4g122.7g27.6g38g
Arvot/100g100g22kcal1g2.9g0.6g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=100525