Mansikka-raparperirahkapiirakka

Pohja:
1,2 l vehnäjauhoja
4,5 dl sokeria
3 tl leivinjauhetta
3 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
375g margariinia
2 munaa
3 dl piimää

Täyte:
7dl raparperia
700g mansikoita
2,5dl sokeria
750g rahkaa
3 munaa
3tl vaniljasokeria
0,5dl sitruunamehua

Sekoita pohjan kuivat aineet.

Sulata rasva ja lisää joukkoon.

Jaa taikina kahteen osaan.

Toiseen puoleen lisää munat ja piimä.

Kaada tämä puolisko korkeareunaiseen uunipeltiin leivinpaperin päälle.

Viipaloi raparperit (tai pilko omenat) ja levitä pohjan päälle.

Raparperia saa olla reilusti! Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada taikinan ja raparperien päälle.

Lopuksi murenna toinen puolikas pohjataikinasta koko komeuden päälle.

Laita 175-asteiseen uuniin noin 40 minuutiksi.

Ohje on todella reilun kokoinen ja saat varoa, ettei taikina tule pellin yli. Toki voit jakaa piirakan kahteen eri vuokaankin tai puolittaa taikinan.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 1559g5348kcal158.8g1091g18.7g54.5g
Sokeri 1189g4826kcal0g1187.7g0g0g
Leivinjauhe 30g53kcal1.6g11.3g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g32g128kcal0g31.7g0g0g
Margariini 60%, keskiarvo 749g3991kcal2.5g2.6g449.6g0g
Kananmuna kuoreton 550g784kcal68.7g1.6g56.3g0g
Piimä, rasvaton, Gefilus (Valio)599g192kcal18g28.2g0g0g
Raparperi 839g283kcal5.8g46.2g0.8g11.7g
Mansikka 1399g651kcal7g117.5g2.8g26.6g
Rahka, maitorahka , maustamaton, rasvaa <0,5 % 1499g889kcal147g45g6g0g
Sitruunamehu, laimentamaton100g21kcal0.3g1.6g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17088g34327kcal819.4g5128.8g1068.4g186g
Valittu annoskoko8544g17164kcal409.7g2564.4g534.2g93g
Annoskoko puolitettuna4272g8582kcal204.9g1282.2g267.1g46.5g
Arvot/100g100g201kcal4.8g30g6.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=128300