Raparperitorttu

Nypi rasva kuivien aineiden jopukkoon.

Lisää keltuainen ja kylmä vesi.

Sekoita nopeasti.

Laita tunniksi kylmään kelmun sisällä.

Tee vaniljakastike:
Sekoita kaikki paitsi vaniljasokeri, kuumenna kiehuvaksi ja anna saostua koko ajan sekoittaen.

Jäähdytä, mausta vaniljasokerilla.

Pilko raparperit ja sekoita niihin sokeri ja perunajauhot.

Kauli taikina irtopohjavuuan pohjaa isommaksi, niin että tulee reunatkin.

Levitä vaniljakastike pohjan päälle.

Kaada raparperit päälle.

ripottele pinnalle mantelijauhetta ohut kerros.

Paista 225* 30-40min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi, 1 tl, 5 g600g4379kcal6g6g479.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 780g2675kcal79.5g545.8g9.4g27.3g
Sokeri 72g292kcal0g71.9g0g0g
Suola, annos 3g3g0kcal0g0g0g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g120g77kcal4.2g0.2g30g0g
Vesi180g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma vähälaktoosinen (Rainbow), annos 200g1200g4079kcal24g36g419.9g0g
Kananmuna kuoreton 330g471kcal41.2g1g33.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 120g412kcal12.2g84g1.4g4.2g
Sokeri 216g876kcal0g215.7g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka30g120kcal0g29.7g0g0g
Raparperi 4109g1384kcal28.3g226g4.1g57.5g
Sokeri 510g2069kcal0g509.3g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 126g422kcal0.1g102.8g0.1g1.8g
Mantelijauhe (hh ilman kuituja) (Mauste sallinen), annos 40g150g871kcal32.8g14.2g75.9g15.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17088g36252kcal456.6g3685.2g2108.8g212.8g
Valittu annoskoko8544g18126kcal228.3g1842.6g1054.4g106.4g
Annoskoko puolitettuna4272g9063kcal114.2g921.3g527.2g53.2g
Arvot/100g100g212kcal2.7g21.6g12.3g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=427431