Marokkolainen linssipata

Kuori ja pilko porkkanat ja sipulit.

Mikäli jätät palat isoksi, porkkanat voi pikaisesti kiehauttaa, jotta ehtivät kypsyä.

Viipaloi valkosipulinkynnet ja chili.

Kuumenna öljy uuninkestävässä padassa, kuullota kasviksia öljyssä muutaman minuutin ajan.

Lisää kardemumma, chilikastike, tomaattimurska ja vesi.

Mausta suolalla.

Anna kiehua muutaman minuutin, lisää kikherneet.

Voit laittaa linssit jo tässä vaiheessa, mutta ne voi mennä muusiksi.

kts pakkauksen kyljestä niiden keitto-ohje, voit lisätä ne kypsennysvaiheessa myöhemminkin.

Itse olen lisännyt mukaan myös ½ tl korianteria ja inkivääriä.

Tarjolle mielellään mukaan 1tl - 1 rkl ranskankermaa ja tuoretta korianteria.

Sopii kalan ja lihan kanssa tai kasvissyöjälle sellaisenaan.

Annosmäärä on vain arvio, riippuu siitä syökö tämän pääruokana vai lisukkeena.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 190 grammaa

Tuya
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana 146g48kcal0.9g8.1g0.3g3.7g
Sipuli (kuorittu)45g12kcal0.6g2.2g0.1g0.8g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g7.2g7.5kcal0.6g1.2g0g0.1g
Chili paprika punainen10g4kcal0.2g0.9g0g0g
Oliiviöljy 12g107kcal0g0g12.1g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g2.2g7kcal0.2g1.3g0.2g0.6g
Chilikastike original, Felix14g12kcal0.2g2g0g0g
Tomaattimurska, 1 prk180g48kcal1.1g9.5g0.4g2.5g
Linssi, punainen, Go Green90g292kcal21.6g44.1g0.9g10.8g
Vesi225g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g4.5g0kcal0g0g0g0g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 119g159kcal10.1g21g2.4g6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1710g1394kcal71g180.6g32.8g49g
Valittu annoskoko855g697kcal35.5g90.3g16.4g24.5g
Annoskoko puolitettuna428g349kcal17.8g45.2g8.2g12.3g
Arvot/100g100g82kcal4.2g10.6g1.9g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=254822