Omenapiirakka

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, jonka jälkeen lisätään vehnäjauhot ja leivinjauhe koko ajan sekoittaen.

Sulata voi ja lisää se taikinaan.

Lopuksi maito.

Levitä taikina leivinpaperille tasaiseksi.

Kuori ja paloittele omenat.

Lisää joukkoon kermaviili ja kananmunat.

Levitä sen jälkeen omenaseos taikinan päälle.

Tämän jälkeen voit ripotella kanelin ja sokerin omenien
päälle.

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 30-45 min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 107 grammaa

Kullervo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 1200g1506kcal132g3.1g108.2g0g
Sokeri 1700g6900kcal0g1698.3g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1170g4015kcal119.2g819g14g40.9g
Voi 400g2902kcal4.8g1.6g325.2g0g
Maito,kevyt (valio) 100g600g276kcal19.2g28.8g9g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 800g1058kcal21g25.6g96g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g800g464kcal72g40g1.6g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 1800g641kcal2.9g128g1.6g36g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g40g146kcal1.4g31.8g1.4g0g
Leivinjauhe 50g88kcal2.6g18.9g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17120g35990kcal750.2g5590.2g1114g154.2g
Valittu annoskoko8560g17995kcal375.1g2795.1g557g77.1g
Annoskoko puolitettuna4280g8998kcal187.6g1397.6g278.5g38.6g
Arvot/100g100g210kcal4.4g32.7g6.5g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378748