Sitruunamarenkitorttu( Kevytkeittiön)vesi

1. Nypi pohjaan rasva jauhoihin kunnes seos on murumaista, lisää sokeri (suolalla voi maustaa) ja lopuksi vesi.

Säilytä muovipussissa jääkaapissa.

2. Painele taikina voideltuun torttuvuoan pohjalle ja paista 220 asteessa 10-15 min.
3. Täyte: Sekoita vesi, amissijauho, sokeri, sitruunamehu ja kuoriraaste pienessä kattilassa.

Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes sakenee ja kypsennä vielä pari minuuttia.

4. Ota kattila liedeltä ja vatkaa keltuaiset yksitellen kiisseliin, lisää myös rasva.

Marenki: Vatkaa valkuaiset ja sitruunamehutippa pehmeäksi vaahdoksi, lisää vähitellen sokeri ja vatkaa kiiltäväksi vaahdoksi.

Levitä kiisseli pohjalle ja sen päälle marenki, paista 180 asteessa 10 min, kunnes marenki saa hiukan väriä

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 153 grammaa

Mexi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)560g2128kcal2.8g36.4g224g0g
Sokeri 84g341kcal0g83.9g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1138g3903kcal115.9g796.2g13.6g39.8g
Vesi158g0kcal0g0g0g0g
Maizena maissitärkkelys700g2450kcal5.6g609g0g0g
Sokeri 595g2415kcal0g594.4g0g0g
Vesi875g0kcal0g0g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore14g3.5kcal0g1.3g0g0g
Munankeltuainen (Kela 1989), annos 100g2100g7182kcal338.1g0g640.5g0g
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)210g798kcal1g13.6g84g0g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g2100g777kcal189g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton35g7.4kcal0.1g0.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17136g40010kcal1305g4270.8g1924.2g79.6g
Valittu annoskoko8568g20005kcal652.5g2135.4g962.1g39.8g
Annoskoko puolitettuna4284g10003kcal326.3g1067.7g481.1g19.9g
Arvot/100g100g234kcal7.6g24.9g11.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=153922