Tilliliha ala Tuula

Mittaa vesi suunnilleen lihapalan kokoiseen kattilaan ja pane liha kattilan pohjalle.

Veden kiehussa kerää pinnalle noussut vaahto pois.

Lisää suola, kuoritut ja halkaistut sipulit, porkkanat ja selleri sekä laakerilehti, pippurit ja tillinvarret.

Keitä kannen alla miedolla lämmömmä pari tuntia.

Nosta kypsä liha pois ja siivilöi keitinliemi ja jäähdytä se. Sulata margariini kattilassa ja lisää siihen vehnäjauhot.

Kaada keitinliemi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Mausta kastile sitruunamehulla, sokerilla, suolalla ja tillillä.

Lopuksi sekoita joukkoon kerma.

Kuutioi jäähtynyt liha kastikkeen joukkoon.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan kulmapaisti (Hk), annos 200g3967g4760kcal833g0g158.7g0g
Lihaliemi, itse tehty (Itse tehty), annos 100g2885g1558kcal216.4g26g60.6g11.5g
Voi 180g1308kcal2.1g0.7g146.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 180g619kcal18.4g126.2g2.2g6.3g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)902g766kcal9g31.6g63.1g0g
Suola, annos 3g11g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 29g117kcal0g28.8g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton54g11kcal0.2g0.9g0g0.1g
Tilli, tuore 361g108kcal13.3g3.2g2.9g7.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17136g18494kcal2184.8g434.8g868.2g51g
Valittu annoskoko8568g9247kcal1092.4g217.4g434.1g25.5g
Annoskoko puolitettuna4284g4624kcal546.2g108.7g217.1g12.8g
Arvot/100g100g108kcal12.7g2.5g5.1g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=255450