Kaalikääryleet

1 iso keräkaali (tai kaksi pientä)
vettä
2 tl suolaa

Täyte
400 g naudanjauhelihaa
0,5 dl puuroriisiä
1 kpl sipuli
10 g margariinia
1 kananmuna
1 dl kermaa
1 tl suolaa
2 tl kuivattua meiramia

Pinnalle
10 g margariinia
0,5 dl siirappia

Ohjeet

Koverra kaalin kovaa kantaa pois veitsellä.

Keitä kaalia isossa kattilassa suolalla maustetussa vedessä viitisentoista minuuttia.

Irrota lehtiä sitä mukaan kun ne alkavat kypsyä.

Valuta lehdet ja ohenna niiden lehtiruotia.

Voit silputa pieniä sisälehtiä täytteeseen.

Keitä riisiä tai ohraa kaalin keitinliemessä 15 minuuttia ja valuta.

Valmista täyte.

Sekoita jauheliha, riisi, muna, silputtu sipuli ja muut aineet.

Kääri lehdet paketiksi.

Lado kääryleet voideltuun uunivuokaan vieri viereen saumakohta alaspäin.

Valele päälle siirappia ja margariininokareet.

Paista ensin 200 asteessa, kunnes pinta ruskistuu.

Vähennä lämpöä 150 asteeseen jahauduta kypsiksi.

Valele kypsymisen aikana kääryleistä irtoavalla nesteellä.

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 119 grammaa

Sjh
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali5077g1071kcal60.9g172.6g10.2g106.6g
Suola, annos 3g42g0kcal0g0g0g0g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 1692g3851kcal321.6g0g287.7g0g
Puuroriisi (Pirkka), annos 38g212g719kcal13.8g162.9g2.3g0g
Sipuli 233g70kcal2.9g11.2g0.5g4g
Oivariini, 80 normaalisuolainen42g305kcal0.4g0.4g33.8g0g
Kananmuna, keitetty 233g332kcal29.1g0.7g23.9g0g
Kuohukerma423g1439kcal8.5g12.7g148.1g0g
Suola, annos 3g21g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 592g1786kcal0.6g438.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17136g19146kcal875.6g1598.8g1013g221.2g
Valittu annoskoko8568g9573kcal437.8g799.4g506.5g110.6g
Annoskoko puolitettuna4284g4786kcal218.9g399.7g253.3g55.3g
Arvot/100g100g112kcal5.1g9.3g5.9g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=370326