Kasvisjuustokeitto

500-650 g porkkanaa
50-100 g palsternakkaa (voimakasta, kokeile ensin pienemmällä määrällä
1 rkl juuriselleriä
n. 10 cm pala purjoa
150 g parsakaalia
1 l kasvislientä
200 g sulatejuustoa (Polar 9%)
basilikaa, rakuunaa, aromisuolaa
persiljaa koristeeksi

Raasta kuoritut juurekset karkealla raastinterällä.

Leikkaa purjo ohuiksi renkaiksi.

Paloittele parsakaali pieniksi paloiksi.

Freesaa kasvikset (ei vielä parsakaalia) voi-öljyseoksessa (kattilassa) n. 8 min. Lisää kasvisliemi.

Keitä n. 20 min.

Lisää parsakaalit ja sulatejuusto.

Anna hautua vielä hetken, että parsakaali kypsyy ja juusto sulaa.

Mausta keitto.

Persiljaa pinnalle.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 428 grammaa

Jonna74
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi4000g0kcal0g0g0g0g
Sulatejuusto polar 9% levittyvä (Valio), annos 10g800g1200kcal144g0g72g0g
Kasvisliemikuutio, Knorr88g246kcal7g8.4g21.1g1.4g
Parsakaali brokkoli 600g210kcal27.7g11.7g1.8g15g
Purjosipuli 240g55kcal4.3g5.8g0.5g5g
Juuriselleri 40g13kcal0.5g1.8g0.1g1.2g
Palsternakka 200g127kcal1g23.6g0.8g9g
Porkkana, keskikokoinen 65g2600g728kcal15.6g154.7g5.2g65g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17136g5159kcal400.2g412g203g193.2g
Valittu annoskoko8568g2580kcal200.1g206g101.5g96.6g
Annoskoko puolitettuna4284g1290kcal100.1g103g50.8g48.3g
Arvot/100g100g30kcal2.3g2.4g1.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=63551