Auringonkukansiemen-ohraleipä juureen

Valmista ensin juuri:

1 pss kuivahiivaa
5 dl lämmintä vettä
6 dl täysjyväohrajauhoja
2 rkl hunajaa

Sekoita hiiva ja hunaja veteen, lisää jauhot ja sekoita suht tasaiseksi.

Pidä juurta huoneenlämmössä pari tuntia tai jääkaapissa esim.

yön yli.

Lisää sitten juureen:

2 tl suolaa
1/3 dl rypsiöljyä
3 dl täysjyväohrajauhoja
5 dl vehnäjauhoja
1 dl auringonkukansiemeniä

Vaivaa taikinaa vähän aikaa, muotoile siitä sitten 3 leipää ja kohota liinan alla.

Paista 200 asteessa 20-25 minuuttia.

Taikinasta tulee 3 leipää.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1374 grammaa

Sananjalka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g6.9g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 313g0kcal0g0g0g0g
Hunaja 25g83kcal0.1g20.2g0g0g
Täysjyväohrajauho, sunnuntai (Raisio), annos 60g309g1021kcal34g204.2g6.2g34g
Vehnäjauho puolikarkea 122g418kcal12.4g85.3g1.5g4.3g
Rypsiöljy 21g182kcal0g0g20.6g0g
Auringonkukansiemen 63g371kcal14.4g7.9g30.9g3.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1718g4151kcal121.8g635.2g118.4g84g
Valittu annoskoko859g2075kcal60.9g317.6g59.2g42g
Annoskoko puolitettuna429g1038kcal30.5g158.8g29.6g21g
Arvot/100g100g242kcal7.1g37g6.9g4.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=202162