Talkoopiirakka (iso uunipellillinen)

Kuori ja pilko raparperit.

(Huom! Ohjeen raparperimäärä on kuorittua) Kiehauta raparperi vesitilkan ja sokeririppusen kanssa pehmeäksi.

Sulata rasva ja sekoita piimän kanssa.

Lisää kuiva-aineseos: vehnäjauho, sokeri ja leivinjauhe (tai sooda 3 tl).
Levitä taikina uunipellille levitetyn leivinpaperin päälle.

Ripottele puolukat ja valutetut raparperit taikinalevyn päälle.

Paistele uunissa 200 asteessa 30 minuuttia.

Ripottele valmiin piirakan päälle sokeria.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 86 grammaa

Mimmimyy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 23g80kcal2.4g16.3g0.3g0.8g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 10g71kcal0.1g0g8g0g
Leivinjauhe 0.8g1.4kcal0g0.3g0g0g
Sokeri6g24kcal0g6g0g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 24g7.2kcal0.7g0.9g0g0g
Puolukka 10g3.9kcal0g0.7g0g0.3g
Raparperi 8g2.7kcal0.1g0.4g0g0.1g
Vesi4g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana172g381kcal6.6g49.2g16.6g2.4g
Valittu annoskoko86g191kcal3.3g24.6g8.3g1.2g
Annoskoko puolitettuna43g95kcal1.7g12.3g4.2g0.6g
Arvot/100g100g222kcal3.8g28.6g9.7g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=70068