Sitruunamarenkitorttu( Kevytkeittiön)vesi

1. Nypi pohjaan rasva jauhoihin kunnes seos on murumaista, lisää sokeri (suolalla voi maustaa) ja lopuksi vesi.

Säilytä muovipussissa jääkaapissa.

2. Painele taikina voideltuun torttuvuoan pohjalle ja paista 220 asteessa 10-15 min.
3. Täyte: Sekoita vesi, amissijauho, sokeri, sitruunamehu ja kuoriraaste pienessä kattilassa.

Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes sakenee ja kypsennä vielä pari minuuttia.

4. Ota kattila liedeltä ja vatkaa keltuaiset yksitellen kiisseliin, lisää myös rasva.

Marenki: Vatkaa valkuaiset ja sitruunamehutippa pehmeäksi vaahdoksi, lisää vähitellen sokeri ja vatkaa kiiltäväksi vaahdoksi.

Levitä kiisseli pohjalle ja sen päälle marenki, paista 180 asteessa 10 min, kunnes marenki saa hiukan väriä

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 153 grammaa

Mexi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)5.6g21kcal0g0.4g2.3g0g
Sokeri 0.8g3.4kcal0g0.8g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 11g39kcal1.2g8g0.1g0.4g
Vesi1.6g0kcal0g0g0g0g
Maizena maissitärkkelys7g25kcal0.1g6.1g0g0g
Sokeri 6g24kcal0g6g0g0g
Vesi8.8g0kcal0g0g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore0.1g0kcal0g0g0g0g
Munankeltuainen (Kela 1989), annos 100g21g72kcal3.4g0g6.4g0g
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)2.1g8kcal0g0.1g0.8g0g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g21g7.8kcal1.9g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton0.4g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana172g402kcal13.2g42.8g19.2g0.8g
Valittu annoskoko86g201kcal6.6g21.4g9.6g0.4g
Annoskoko puolitettuna43g101kcal3.3g10.7g4.8g0.2g
Arvot/100g100g234kcal7.7g24.9g11.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=153922