Kesäkurpitsalasagne

Leikkaa kesäkurpitsat ohuisi pitkiksi viipaleiksi.

Levitä ne leivinpaperille, ripottele pinnalle suolaa ja anna itkettyä hetki.

Kuutio tomaatit, lisää mukaan reilusti basilikaa ja murskaa vaikka kauhalla astiassa.

Valmista juustokastike.

Sulata voi kattilassa, lisää vehnäjauhot ja kypsennä hetki, älä anna palaa.

Lisää maitoa hyvin vispilöiden.

Kun kastike on sakeaa, ota se pois liedeltä ja lisää juustoraasteesta puolet, suolaa ja ripaus muskottipähkinää.

Kuivaa kesäkurpitsaviipaleet talouspaperilla.

Lado lasagnevuokaan vuorotellen lasagnelevyjä, kesäkurpitsaa, tomaatti-basilikaseosta, parmesanjuustoa ja juustokastiketta.

Aloita kastikkeella ja lopeta siten, että päällimmäiseksi tulee kesäkurpitsaa ja juustokastiketta.

Laita loput juustoraasteesta päällimmäiseksi.

Paista 200 asteisessa uunissa noin tunnin verran.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 394 grammaa

Kaizu27
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 36g6.6kcal0.2g0.9g0.1g0.3g
Lasagnelevy, täysjyvä (Myllyn paras), annos 12g5.5g19kcal0.7g3.7g0g0.4g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 18g7.8kcal0.6g0.9g0.2g0g
Oivariini pehmeästi levittyvä, 6g0.9g6.2kcal0g0g0.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1.1g3.8kcal0.1g0.8g0g0g
Juustoraaste Arla Magre 17%5.5g15kcal1.6g0.1g0.9g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g18g3.7kcal0.1g0.7g0.1g0.3g
Parmesaani raaste, Somerfield0.4g1.4kcal0.1g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana172g127kcal6.8g14.2g4.2g2g
Valittu annoskoko86g64kcal3.4g7.1g2.1g1g
Annoskoko puolitettuna43g32kcal1.7g3.6g1.1g0.5g
Arvot/100g100g74kcal3.9g8.2g2.4g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=80107