Porkkanalaatikko - Italialainen

Tee valkokastike : sulata voi ja lisää jauhot.

Lisää maito vimmatusti sekoittaen, ettei homma paakkuunnu.

Jäähdytä kastike.

Kuori porkkanat ja keitä ne juuri ja juuri kypsäksi.

Anna kuivua hetken ennen soseuttamista, niin e tule vetistä.

Soseuta.

Raasta juusto ja jätä n. 1/4 määrästä sivuun.

Erota kananmunasta valkuainen ja vatkaa rakenne rikki.

Sekoita kaikki aineksetja lisää suola ja muskottipähkinää hippusellinen.

Laita matalaan vuokaan ja ripottele päälle loput juustoraasteesta.

Paista uunissa 185 asteessa 30-35 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 138 grammaa

Eevavi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g55g15kcal0.3g3.3g0.1g1.4g
Parmesanjuusto (Fiorucci), annos 10g10g38kcal3.2g0g2.8g0g
Maito, rasvaton, luomu (Valio), annos 200g16g5.2kcal0.5g0.8g0g0g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 2.7g1.2kcal0.3g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.8g2.7kcal0.1g0.5g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g2.3g17kcal0g0g1.9g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana172g159kcal8.8g9.2g9.6g2.8g
Valittu annoskoko86g79kcal4.4g4.6g4.8g1.4g
Annoskoko puolitettuna43g40kcal2.2g2.3g2.4g0.7g
Arvot/100g100g92kcal5.1g5.3g5.6g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=146868