Kevyt kinkkupiirakka

Vaivaa pohjan aineet taikinaksi (jauhot, muna, tuorejuusto ja suola).

Jätä hieman jauhoja leipomiseen.

Kauli taikina ja tee esim.

iso, pyöreä piirakka (halk. 25-28cm).

Anna pohjan tasaantua viileässä täytteen valmistamisen ajan.

Leikkaa kinkku pieniksi paloiksi, sekä paprika ja sipuli pieniksi kuutioiksi.

Sipulin tilalla voi käyttää myös purjorenkaita.

Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita kaikki täytteen aineet keskenään.

Mausta maun mukaan suolalla, mustapippurilla ja yrttimausteseoksella.

Levitä täyte pohjan päälle ja kypsennä 225 asteessa 20-30 minuuttia, kunne piirakka on kullanruskea.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 154 grammaa

Tarjakin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 9g31kcal0.9g6.4g0.1g0.3g
Kananmuna kuoreton 3.9g5.5kcal0.5g0g0.4g0g
Tuorejuusto, rasvaa 13 % 7g12kcal0.5g0.3g0.9g0.2g
Ruokasuola jodioimaton vuorisuola 0.4g0kcal0g0g0g0g
Palvikinkku pirkka13g12kcal2.2g0.1g0.3g0g
Sipuli 3.9g1.2kcal0g0.2g0g0.1g
Paprika punainen 11g3.1kcal0.1g0.5g0g0.2g
Ananas, omassa liemessään 10g5.2kcal0.1g1.1g0g0.1g
Kananmuna kuoreton 7.8g11kcal1g0g0.8g0g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 14g6kcal0.5g0.7g0.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.7g2.4kcal0.1g0.5g0g0g
Ruokasuola jodioimaton vuorisuola 0.1g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Emmental, punaleima 17%6.3g18kcal2.2g0g1.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana174g217kcal16.2g19.6g7.4g1.8g
Valittu annoskoko87g108kcal8.1g9.8g3.7g0.9g
Annoskoko puolitettuna43g54kcal4.1g4.9g1.9g0.5g
Arvot/100g100g125kcal9.3g11.3g4.3g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=99965