Kesislasagne oliiviöljypohjainen

Tässä ohjeessa jauheliha paistetaan oliiviöljyssä, joten siitä nimi.

Eli paistapa oliiviöljyssä (1 rkl) jauhelihaa, lisää kerma ja maito siihen eli 1 dl kumpaakin.

½ rasiaa levittyvää koskenlaskijaa sekaan ja tomaattipyrettä kunnon pruittaus, melkein koko tuubi.

Pari valkosipulin kynttä beesiin, jauha puristimella pieneksi tai pienellä raastimella jauhelihakeitoksen sekaan.

Mausta esim.

jauhelihamausteella, pizzamausteella, mustapippuria rouhittuna ripaus, chilipaprikajauhetta kohtuullisesti, vähän suolaa ja valkosipulisuolaakin höysteeksi voi panna.

Meinas jäädä kesken...siis siivuta 1 pienehkö kesäkurpitsa samalla kun jauheliha paistuu.

Kun jauhelihatäyte on valmis, laita kerroksittain kuten lasagnessa, ensin jauhelihatäyte ja sitten kerros kesäkurpitsasiivuja vuoronperään päällekkäin.

Kuorruta päällys joka loppuu jauhelihatäytteeseen pizzajuustolla.

Sitten komistus uuniin ja odottamaan!

Paista uunissa 35-40 min 200 asteessa keskitasossa.

Seuraa välillä ettei ruoka pala, jos uuni on ärhäkkä ;)

Tarjoa raikkaan salaatin ja coca-colan kera ja nauti! ;) :P

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 231 grammaa

Tottuli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl0.7g6.7kcal0g0g0.7g0g
Kesäkurpitsa zucchini 12g2.2kcal0.1g0.3g0g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.4g0.4kcal0g0.1g0g0g
Jauheliha, sika-nauta 44g97kcal7.7g0g7.4g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 5.2g17kcal0.1g0.2g1.8g0g
Kahvimaito (Valio), annos 50g6.4g3.2kcal0.2g0.3g0.1g0g
Tomaattipyre (Heinz), annos 10g5.6g3.2kcal0.2g0.6g0g0g
Koskenlaskija levittäytyvä (Valio), annos 10g6.2g19kcal0.7g0g1.7g0g
Pizzajuusto, Valio annos 33g6.2g7.1kcal0.5g0g0.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana173g313kcal19g3g24.4g0.2g
Valittu annoskoko87g156kcal9.5g1.5g12.2g0.1g
Annoskoko puolitettuna43g78kcal4.8g0.8g6.1g0.1g
Arvot/100g100g181kcal11g1.7g14.1g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=144450