Jauheliha-punajuurilaatikko

1. Keitä riisiä suolalla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia.

Kuori punajuuret ja raasta ne hienolla raastinterällä.

Kuori ja hienonna sipuli.

2. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan.

Lisää sipulikuutiot ja anna niiden pehmentyä.

Mausta jauhelihaseos lihaliemikuutiolla, basilikalla, suolalla ja pippurilla.

3. Sekoita punajuuriraasteen joukkoon esikeitetyt riisit vesineen.

Kaada punajuuririisiseosta ja jauhelihaseosta kerroksittain voideltuun, laakeaan uunivuokaan.

4. Sekoita maito ja munat keskenään ja kaada seos vuokaan.

Paista 200 asteessa noin tunti.

Tarjoa raikkaan salaatin ja ruisleivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 556 grammaa

Maijakoi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tumma puuroriisi (Risella), annos 100g2.7g9kcal0.2g1.9g0.1g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 16g0kcal0g0g0g0g
Pansuola (Oriola oy), annos 5g0.2g0kcal0g0g0g0g
Punajuuri 31g12kcal0.3g2.2g0.1g0.8g
Sipuli (kuorittu)4.7g1.3kcal0.1g0.2g0g0.1g
Atria naudan paistijauheliha 10% 200g13g21kcal2.5g0g1.3g0g
Basilika, tuore 0.4g0.1kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio Maggi0.3g1kcal0g0g0.1g0g
Plus rasvaton maito (Valio), annos 1000g16g6.2kcal0.8g0.8g0g0g
Kananmuna kuoreton 3.4g4.9kcal0.4g0g0.4g0g
Mustapippuri 0.2g0.4kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana174g113kcal8.6g10.4g4g2g
Valittu annoskoko87g56kcal4.3g5.2g2g1g
Annoskoko puolitettuna44g28kcal2.2g2.6g1g0.5g
Arvot/100g100g65kcal4.9g6g2.3g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=387531