Musaka

500 g perunaa
500 g kesäkurpitsaa
800 g jauhelihaa
1 tlk tomaattia
125 g juustoraastetta
iso sipuli
suolaa
pippuria

Keitä perunat viipaleina (ei kesäkurpitsaa)
Ruskista jauhliha ja sipuli, kaada sekaan tomaattimurska.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Anna kiehua hiljalleen.

Voitele vuoka, lado pohjalle perunaa, juustoraastetta ja kesäkurpitsaa vuorotellen.

Pinnalle bechamel- kastike ja korppujauhot.

BECHAMEL-kastike
125 g marg
1 dl jauhoja
8 dl maitoa
2 munan keltuaista
suolaa
pippuria.

Sulata margariini kattilassa ja lisää siihen jauhot.

Sekoita koko ajan kattinlan ollessa miedolla lämmöllä.

Lisää seokseen maito pienin erin, lisää keltuaiset.

Sekoita kunnolla ja lisää mausteet.

Kastikkeesta pitää tulla sakeaa ja sileää.

Paista 175 - 200 astetta n. 30 - 40 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 430 grammaa

Sirkkis9
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 1250g947kcal23.4g192.7g2.5g12.5g
Kesäkurpitsa, tuore1250g213kcal7.5g31.2g5g8.7g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha2000g3320kcal380g0g200g0g
Tomaattimurskaa chilillä maustettuna (Rainbow)1000g350kcal10g69g5g0g
Juusto, Oltermanni 17%, 8g siivu (Valio)313g844kcal93.7g0g53.1g0g
Sipuli 250g76kcal3.1g12g0.5g4.3g
Becel juokseva kasviöljyvalmiste313g2313kcal0g0g256.2g0g
Gluteeniton jauhoseos vehnätärkkelysvalmiste 150g517kcal8.3g114.3g1.8g1.9g
Kevytmaito, laktoositon maitojuoma, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1ug 2000g773kcal66g56g30g0g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 75g214kcal11.6g0.1g18.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17200g19131kcal1207.2g950.6g1145.6g54.8g
Valittu annoskoko8600g9566kcal603.6g475.3g572.8g27.4g
Annoskoko puolitettuna4300g4783kcal301.8g237.7g286.4g13.7g
Arvot/100g100g111kcal7g5.5g6.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=120467