Kukkakaalivuoka

2 kukkakaalia
75 g voita
1,5 dl vehnäjauhoja
1 l maitoa
2 munaa
suolaa
yrettisuolaa
valkopippuria
juustoraastetta

Keitä kukkakaali melkein kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.

Valmista sillä aikaa kastike.

Sulata rasva kattilassa.

Lisää vehnäjauhot, kiehauta.

Vatkaa joukkoon maito ja keitä n. 5 min. Mausta valkopippurilla ja varovasti suolalla.

Lisää kastikkeen vähän jäähdyttyä munat.

Laita keitetyt kukkakaalit palasina voidellun uunivuoan pohjalle.

Ripottele pinnalle yrttisuolaa.

Kaada kukkakaalien päälle kastike.

Lisää lopuksi pinnalle juustoraastetta.

Paista 200 asteessa n. 30 min eli kunnes pinta on kauniin ruskea.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 215 grammaa

Duumimamma
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 3996g962kcal72.3g87.9g12g91.9g
Voi, 1 tl, 5 g250g1823kcal2.5g2.5g199.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 325g1114kcal33.1g227.3g3.9g11.4g
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 3330g2107kcal99.9g159.8g116.6g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa333g999kcal76.6g0g76.6g0g
Kananmuna kuoreton 366g523kcal45.8g1.1g37.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17200g15054kcal660.4g957.2g892.8g206.6g
Valittu annoskoko8600g7527kcal330.2g478.6g446.4g103.3g
Annoskoko puolitettuna4300g3764kcal165.1g239.3g223.2g51.7g
Arvot/100g100g88kcal3.8g5.6g5.2g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=216474