Teeripata

Tämä pata on tehty samalla kaavalla kuin sorsapatakin.

Pilko pekoni ja sipuli, paista nitä hetki keskenään.

Lisää teeri (saa olla isoinakin kappaleina) niin että sen pinta ruskistuu.

Kun teeren kappaleet alkavat olla joka puolelta ruskeita, lisää siideri, creme fraiche, keitetyt pavut ja suppilovahverot.

Mausta suolalla, haluamasi mukaan muillakin mausteilla.

Keittele tunnin verran kohtalaisella lämmöllä, jos nestettä tuntuu olevan liikaa, ota kansi välillä pois.

Ota teeri pois padasta (puhdista pinnasta sipulinpalat yms pataan) ja anna sen hieman jäähtyä, niin sormet eivät pala seuraavan työvaiheen yhteydessä.

Irrota teeren lihat luista pienellä leikkuuveitsellä ja sormin.

Pilko lihat sopivan kokoisiksi ja lisää ne takaisin pataan.

(Voit imeskellä luut lihan jämistä puhtaaksi, kunhan varot teräviä ja mahdollisesti irtonaisia luita.) Tarkista lopuksi maku, ripauta hieman mustapippuria jos siltä tuntuu.

Maistuu hyvältä perunamuusin kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 345 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Riistalintu, 100 gr250g305kcal50.8g0g11.3g0g
Pekoni rasvainen 88g329kcal10.5g0g32.4g0g
Sipuli 94g28kcal1.2g4.5g0.2g1.6g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 25g69kcal0.5g0.7g7g0g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g31g9kcal0.3g1.3g0.1g0g
Papu valkoinen, keitetty 63g67kcal5.3g8.8g0.2g4.4g
Siideri extra dry (Fizz), annos 500g313g88kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1725g1792kcal137.2g30.6g102.4g12g
Valittu annoskoko863g896kcal68.6g15.3g51.2g6g
Annoskoko puolitettuna431g448kcal34.3g7.7g25.6g3g
Arvot/100g100g104kcal8g1.8g5.9g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=94771