Lapskoussi

1. Paloittele lihat tarvittaessa.

Keitä kypsiksi 3-5 h. Käy myös muut lihat kuin reseptissä mainitut.

2. Ota lihaliemi talteen.

Revi kypsät lihat pieniksi.

3. Keitä kasvikset kypsiksi lihaliemessä ja lisää tarvittaessa vettä.

Lisäsin keitinveteen 1 rkl suolaa.

4. Kaada ylimääräinen neste pois, mutta jätä hieman muusia varten.

Soseuta kasvikset esim.

muusinuijalla.

5. Lisää joukkoon lihat ja sekoita.

Lisää liha-kasvislientä tarvittaessa.

Rakenne olisi hyvä olla perunamuusimaista tai mistä itse tykkää.

6. Lisää halutessasi joukkoon voita.

7. Mausta tarvittaessa esim.

musta/valko-pippurilla, valkosipulijauheella, chilillä yms.

Syö sellaisenaan tai raejuuston, ruisleivän tai suolakurkkujen kanssa.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 308 grammaa

Juswuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuutioitu naudan keittoliha n.800g (Pirkka), annos 200g2244g2962kcal493.6g0g103.2g0g
Porsaan ulkofileepihvi, naturel, HK1402g1879kcal308.5g0g84.1g0g
Lanttu 1402g405kcal14g64.5g4.2g25.2g
Porkkana 1402g458kcal8.7g78g2.8g35.8g
Peruna, vanha, kuorittu 1122g854kcal21.1g173.9g2.2g11.2g
Oivariini vähärasvaisempi (Valio), annos 5g168g926kcal1.7g1.7g101g0g
Milbona Maito rasvaton841g278kcal27.8g41.2g0g0g
Suola, annos 3g42g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17248g15522kcal1750.8g718.6g595g144.4g
Valittu annoskoko8624g7761kcal875.4g359.3g297.5g72.2g
Annoskoko puolitettuna4312g3881kcal437.7g179.7g148.8g36.1g
Arvot/100g100g90kcal10.2g4.2g3.4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=443403