Kulitsa

Ohje Uskonviestissä 3/09:
Keltuaiset, 2 pientä munaa ja puolet sokerista vatkataan vaahdoksi.

Toinen vaahto valmistetaan lopuista sokerista ja pehmeästä voista.

Hiiva lisätään kädenlämpöiseen maitoon.

Vaahdot ja maito yhdistetään ja lisätään mausteet ja jauhot.

Taikinaa kohotetaan tunti.

Leivottua kulitsaa kohotetaan n. 1,5 tuntia.

Kulitsa voidellaan munalla, päälle mantelirouhetta.

Paistetaan 175 astetta 45 minuuttia - 1 tunti.

Tästä taikinasta tulee 2 kulitsaa, paistan ne irtopohja kakkuvuo'assa.

30 minuutin jälkeen kulitsat kannattaa peittää kostutetulla leivinpaperilla liian tummumisen estämiseksi.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 36 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt149g68kcal4.8g7.1g2.2g0g
Hiiva 15g11kcal2g0.2g0.1g1g
Vehnäjauho, sunnuntai357g1249kcal42.8g253.3g7.5g10.7g
Keltuainen, 20g, annos 20g24g15kcal0.8g0g5.9g0g
Kananmuna kuoreton 36g51kcal4.5g0.1g3.7g0g
Voi 60g431kcal0.7g0.2g48.3g0g
Sokeri 101g410kcal0g101g0g0g
Suola, annos 3g1.8g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g3g9kcal0.3g1.8g0.2g0.8g
Rusinat (Rainbow) 1 pss60g190kcal1.8g42.2g0.4g5.8g
Sekahedelmä, kuivattu 60g133kcal2.1g26.1g0.5g4.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1729g5136kcal119.6g864g137.6g46.4g
Valittu annoskoko864g2568kcal59.8g432g68.8g23.2g
Annoskoko puolitettuna432g1284kcal29.9g216g34.4g11.6g
Arvot/100g100g297kcal6.9g50g8g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=116984