Bolognese

Ruskista jauheliha kevyesti öljyssä ja kaada ylimääräinen rasva pois, laita kattilaan öljyä, kuumenna ja lisää raastetut juurekset ja kuutioitu sipuli, anna hautua noin 5min.

lisää jauheliha ja paseerattu tomaatti, mausta paprika-,chili ja mustapippurijauheilla.

Anna hautua hiljakseen noin 1h, ei saa kiehua, älä käytä kantta kattilassa.

Lisää Dolmio kastikeainekset ja sokeri, mausta oreganolla, persiljalla, timjamilla ja valkosipulilla, jatka hauduttamista vielä 45-60min.

Tarkista maku.

Tarjoile raikkaan salaatin, tumman spaghetin tai makaroonin kera.

Lisäkkeeksi sopii vähärasvainen juustoraaste jos haluat.

(kastiketta ei tarvitse suurustaa, koska lihan valkuainen ja juuresten tärkkelys hoitavat homman)

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 192 grammaa

Ipatzu59
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 337g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio Maggi7.4g21kcal0.7g0.5g1.7g0g
Fond du chef beef (Knorr), annos 500g4.5g0.2kcal0g0g0g0g
Paistijauheliha 10%157g268kcal31.5g0g15.7g0g
Dolmio Classico Light Bolognese (Masterfoods), annos 500g112g39kcal1.7g7.5g0.3g1g
Porkkana 45g15kcal0.3g2.5g0.1g1.1g
Selleri, annos 50g45g6.3kcal0.4g1.3g0g0g
Palsternakka 45g29kcal0.2g5.3g0.2g2g
Sipuli (kuorittu)45g12kcal0.6g2.2g0.1g0.8g
Tomaatti paseerattu (Pirkka 500g)45g14kcal0.4g2.7g0.1g0.4g
Valkosipuli 6.7g7.3kcal0.5g1.1g0g0.1g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 9g80kcal0g0g9g0g
Sokeri 4.5g18kcal0g4.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1728g1016kcal72.6g55.2g54.4g10.8g
Valittu annoskoko864g508kcal36.3g27.6g27.2g5.4g
Annoskoko puolitettuna432g254kcal18.2g13.8g13.6g2.7g
Arvot/100g100g59kcal4.2g3.2g3.1g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=186774