Nevskin Blinit

1.Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.

Liuota joukkoon hiiva, suola ja lisää puolet jauhomäärästä.

2.Anna juuren turvota ja hapantua huoneenlämmössä vähintään 5 tuntia, mieluiten yön yli.
3.Sekoita juureen keltuainen, olut ja loput jauhoista.

4.Juuri ennen kuin alat paistaa blinejä, vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita taikinaan.

5.Kuumenna lettupannu.

Paista kuumassa, öljyssä blinejä eli tattariohukaisia molemmin puolin, kunnes blinit saavat kauniin ruskean värin ja rapean pinnan.

Kääntele bliniä muutaman kerran pannussa.

Älä anna pannun kuumentua liikaa, niin blinit ehtivät kypsyä ja hiiva kohottaa ohukaiset kuohkeiksi.

Jos pannu taas on liian haalea, ohukaiset vetävät itseensä liikaa rasvaa.

6.Tarjoa blinit mateenmädin, sipulin ja smetanan kanssa tai sienisalaatin, punajuurisalaatin, mateen maksan tai savukalan kanssa.

Savukalaksi sopii esimerkiksi suikaleiksi leikattu kylmäsavusiika tai -lohi.

6-7 dl maitoa
40 g hiivaa
2 tl suolaa
4 dl Semper Fin-Mix gluteenittomia jauhoja
3 dl tattarijauhoja
2 keltuainen
1/2 pulloa Laitilan kukkoa
4 valkuaista

öljyä paistamiseen

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 30 grammaa

Hazze
AineksetMääräEnergiaPHRK
Semper Fin Mix jauhoseos1364g4638kcal34.1g1105g6.8g0g
Gluteeniton tattarijauho (Keskisen mylly), annos 60g1137g3274kcal76.2g686.7g19.3g65.9g
Kananmuna kuoreton 938g1338kcal117.2g2.8g96.1g0g
Kukko pils (Laitilan), annos 500g938g403kcal3.8g38.5g0g0g
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 3979g1347kcal121.8g195g4g0g
Rypsiöljy rainbow284g2558kcal0g0g284.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17280g27117kcal706.2g4056g820.8g131.8g
Valittu annoskoko8640g13558kcal353.1g2028g410.4g65.9g
Annoskoko puolitettuna4320g6779kcal176.6g1014g205.2g33g
Arvot/100g100g157kcal4.1g23.5g4.8g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=277238